Over ons

Mijn naam is Raymond van der Put uit Breda. Ik ben de webshop Ray Records gestart omdat ik gewoon graag zoveel mogelijk bezig wil zijn met de dingen waar ik blij van word. Vinyl en muziek en dan Americana (of Roots) in het bijzonder, zijn van die dingen.

Ray Records is een nieuwe online platenwinkel, gespecialiseerd in vinyl. Americana is het genre waarop we ons vooral richten. Americana in de breedste zin van het woord. Blues, country, folk, indie-folk of alt-folk, southern rock, rock&roll of een mengelmoes van dit alles. Vaak in een modern jasje. Ik ben niet zo heel kritisch over wat er nou precies onder Americana valt en wat niet. Kortom: muziek die met liefde is gemaakt. Liefde en passie voor vinyl en muziek was en is de drijfveer voor ons om deze webshop te starten. We hopen later ooit nog eens een fysieke platenzaak te kunnen starten.

Ray Records richt zich op vinyl, maar als je een CD wil bestellen is dat helemaal geen probleem. De prijzen staan erbij en in het bestelproces kun je de keuze maken LP of CD. Al onze LP’s worden geleverd met een gratis beschermhoes van dikke kwaliteit. Hierdoor kun je later ook nog van die prachtige hoezen genieten.

Op dit moment wordt er schitterende muziek gemaakt in de Americana (Roots) stijl. We proberen dan ook vooral bij te blijven van wat er op dit moment uitkomt. Vooral nieuwe en jonge artiesten hebben onze aandacht. Maar niet getreurd, ook voor de klassiekers uit het verleden is volop ruimte.