Bij het samenstellen van de concertagenda zag ik dat Joan Osborne, je weet wel van ‘One Of Us’, naar Nederland komt voor vier optredens. Aangezien ik “One of Us” altijd al een mooi liedje vond, en nog steeds, dacht ik: “kom laat me eens naar haar laatste langspeler – Songs Of Bob Dylan –luisteren”. Je raad het al; uitsluitend covers van Dylan. Op de één of andere manier heb ik dan altijd de neiging om me op te stellen als een soort van muzikaal geweten. Ik stel mezelf dan vragen als: zijn ze beter dan het origineel? Voegt het iets toe? Nee, natuurlijk niet. Stuk voor stuk zijn de originele versies van Dylan beter dan Osborne ze hier op de plaat heeft gezet.  Als je van Dylan houdt tenminste. Wat door deze plaat weer eens duidelijk wordt is dat Dylan fantastische liedjes heeft geschreven. Joan Osborne heeft een mooie selectie gemaakt van Dylan en deze in een grote pan gegooid. Er wat extra country en popachtige kruiden bij gedaan en hup, daar hebben we “Songs of Bob Dylan”. Een makkelijk in het gehoor liggende plaat die mooi is uitgevoerd. Ze heeft dan ook hulp gehad van gitarist Jack Petruzzelli (Patti Smith) en toetsenist Keith Cotton (Chris Cornell). Helaas lijkt het allemaal wel een beetje op elkaar. Ik zou zeggen, mooi voor op de achtergrond in een restaurant of als je zondagochtend zit te ontbijten. Wat koffie erbij, krantje, niks mis mee toch?