Concertagenda

 • do
  02
  nov
  2017
  22:30Stadstheater, Zoetermeer

  Prijs: 22,50 euro

  Na uitverkochte zalen door het hele land, memorabele optredens bij De Wereld Draait Door en RTL Late Night en na al 8 jaar lang te zien te zijn bij Voetbal Inside, reist Danny samen met zijn band langs Nederlands mooiste theaters.

  (meer…)

 • za
  04
  nov
  2017
  20:30Bibelot, Dordrecht

  Prijs: 16 euro

  Unaniem lovende recensies kreeg Tangarine na het verschijnen van hun album ‘There And Back’ en de daarop volgende concertreeks. In 2013 braken de Assense tweelingbroers door als huisband bij De Wereld Draait Door.

  (meer…)

 • do
  09
  nov
  2017
  18:30AFAS Live, Amsterdam

  Prijs: 33 euro

  Het IJslandse viertal doet voor de derde keer Nederland aan. Eerder stond de band in Paradiso en TivoliVredenburg, beide shows waren razendsnel uitverkocht. De kaartverkoop verloopt via Eventim.

  (meer…)

 • wo
  15
  nov
  2017
  21:00Doornroosje - Nijmegen

  Leif Vollebekk behoort tot de meest talentvolle nieuwe singer songwriters. Dat bewees de uit Montreal afkomstige zanger en muzikant wel op zijn debuutalbum ’Inland’, vol met schitterende folk-liedjes. Op zijn tweede plaat ‘North Americana’ kiest hij voor een andere invalshoek. Zo zijn er invloeden uit americana, blues en folk te horen. Leif Vollebekks derde langspeler genaamd ‘Twin Solitude’  is dit voljaar verschenen, met prachtige breekbare folknummers.

 • zo
  19
  nov
  2017
  19:30Bitterzoet - Amsterdam

  Nathan Ball maakt alt-folk met een zomers maar donker tintje. Mooie soundscapes worden voorzien van de warme stem van Ball, afgewisseld met stevige gitaarpartijen. Daughter, Bon Iver, Foals and The War on Drugs zijn grote inspiratie voor zijn muziek. Regelmatig brengt de in Londen wonende Ball singles uit welke allen bij elkaar een goede doorsnee geven van de muziek van de Brit. Het nummer 'Waste Of Time' is zijn meest recente release.

 • wo
  22
  nov
  2017
  19:30Melkweg - Amsterdam

  De door Mumford & Sons ingezette golf van jonge indiefolkbands heeft ook het in Berlijn opgerichte Mighty Oaks meegesleurd. Toch is dit niet echt een Duitse band; de ontstaansgeschiedenis van Mighty Oaks is een bijzondere. Frontman Ian Hooper komt namelijk oorspronkelijk uit de Amerikaanse staat Washington, maar vestigde zich na een studie in München officieel in Duitsland. Zijn bandleden Claudio Donzelli uit Italië en de Brit Craig Saunders ontmoette hij bij concerten in Hamburg, waarna zij gedrieën hun band oprichtten. Na debuutalbum ‘Howl’, kwam vorig jaar het vervolg 'Dreamers', een plaat met pakkende, warme indiefolksongs vol emotionele melodieën en meeslepende zangharmonieën.

 • wo
  29
  nov
  2017
  20:30Burger Weeshuis - Deventer

  Elliott Brood is een Canadees trio dat in 2006 debuteerde met het album ‘Ambassador’. Ze stonden al vaker in het Burgerweeshuis waarbij de de death-country van het podium afspatte. Met hun donkere, vuige folkmuziek en met whisky doordrenkte stemmen roepen ze beelden op van liefde, verlies en moord. Elliott Brood heeft inmiddels een ijzersterke reputatie weten op te bouwen met hun eigenzinnige muziek.

 • vr
  01
  dec
  2017
  20:30Burger Weeshuis - Deventer

  Rock ’n soul, gebracht door een van enthousiasme uit elkaar spattende band. Een nietsontziende tornado van vrijgevochten tukkers. Gebroederlijk staan ze naast elkaar op het podium, met in het midden een bezwerende frontman die zichzelf het graf in werkt om het publiek mee te slepen naar de wereld van The Grand East. De sound en energie van deze band zijn ongekend en overdonderend. Wars van commercie, pretenties en muziekopleidingen. Alles wat ze op het podium laten zien hebben ze daar ook geleerd. In de hoogste versnelling, als het kan. Maar ze kunnen ook terugschakelen, als het moet. Soms strak rechtdoor, soms uit de bocht. Soms over de snelweg, soms de toeristische route. Ze kunnen het overal. Ga ze zien, ga ze horen, het is alle moeite waard. Voor al hun tourdata, check de website: https://www.thegrandeast.nl

 • vr
  01
  dec
  2017
  20:30Fulcotheater - IJsselstein

  Er gaat niets boven muziek maken met bevriende muzikanten, buiten op een houten veranda in het warme Tennessee. De warmte en de grote overgave van de soul uit Memphis en de humor en de verhalen van de country uit Nashville, Ricky koole houdt van allebei. Three chords and the truth, is het gezegde, en dat is alles wat je nodig hebt.Samen met de mannen van de Rotterdamse band Ocobar gaat Ricky op zoek naar die waarheid, die vrijheid, die drie akkoorden, die soul en country. Niet in Tennessee maar gewoon hier. Ze zingt nummers uit Tennessee en nummers geschreven op haar eigen veranda.

  Tennessee is de staat waar Elvis King was, waar de blues groot werd op Beale Street in Memphis, en The Grand Ole Opry met mensen als Patsy Cline en Hank Williams van Nashville ‘Music city’ maakte. Bij Tennessee denk je aan artiesten als Johnny Cash, Otis Redding, Sam and Dave, Willie Nelson, The Staple singers en Aretha Franklin. Me & Tennessee met Ricky Koole, Cok van Vuuren, Bart Wijtman en Rob Wijtman. Dit optreden maakt onderdeel uit van een theatertour. Voor alle tourdata, check www.rickykoole.nl Het album: Ricky Koole, ligt op voorraad bij Ray Records.

 • zo
  03
  dec
  2017
  16:30Paradiso Nood - Amsterdam

  De amerikaanse singer-songwriter Dorothy Snowden Williams (Dar Williams) debuteerde alweer 24 jaar geleden met de uiterst ingetogen folkplaat The Honesty Room, maar brak pas een paar jaar later echt door. Dankzij het succes van de Lillith Fair concertreeks in de VS (een reeks concerten met alleen maar vrouwelijke artiesten georganiseerd door de Canadese singer-songwriter Sarah McLachlan) werd vooral het in 1997 verschenen End Of The Summer in bredere kring opgepikt. Inmiddels heeft Williams alweer 11 studio albums op haar naam staan waarvan ‘Emerald’ de meest recente toevoeging is. Dit album is volgens Williams voor en door vrienden opgenomen, met bijdragen van o.a. Richard Thompson, Jill Sobule, Jim Lauderdale, the Milk Carton Kids, Lucy Wainwright Roche, Suzzy Roche en the Hooters. Het is tevens het eerste album wat ze na 20 jaar zelfstandig uitbrengt na afscheid genomen te hebben van haar label Razor & Tie. De muziek van Dar Williams is flink beïnvloed door de folky protestsongs uit de jaren 60, maar ze is ook niet vies van eigentijdse popmuziek, wat haar songs een bijzonder eigen geluid geeft. Smaakvolle en ambachtelijk gemaakte folkpop liedjes die buiten de gebaande paden durven te treden.

 • ma
  04
  dec
  2017
  19:00Paradiso - Amsterdam

  Bij sommige singer-songwriters is de creatieve koek na twee decennia wel op, maar de Amerikaanse liedjessmid Josh Ritter blijft onverstoorbaar doorgaan met touren en platen maken. Nog steeds behoort Ritter tot de eredivisie van singer-songwriters, en wordt vaak vergeleken met helden als Bruce Springsteen, Leonard Cohen en Bob Dylan. In 1999 kwam zijn eerste album uit. Het nieuwe album ‘Gathering’, wat op 22 september zal verschijnen, is zijn negende. Met een gemiddelde van een album per twee jaar, terwijl hij daarbij bijna continue op tour is, mag het duidelijk zijn dat Josh Ritter nog immer bruist van energie en ideeën. Dit ook mede dankzij een recente samenwerking met niemand minder dan Bob Weir (Grateful Dead), die ook tevens op het nieuwe album te horen is.

 • ma
  04
  dec
  2017
  20:00Burger Weeshuis - Deventer

  De Amerikaanse formatie Venice wordt wereldwijd geroemd om hun perfecte West Coast harmonies. De band bestaat uit twee sets broers, Michael en Mark Lennon & Kipp en Pat Lennon die zijn geboren en getogen in Venice Beach, Californië. Sinds de jaren ’80 treden ze samen op en hebben, beïnvloed door onder meer Crosby, Stills & Nash, Fleetwood Mac en The Eagles, een eigen sound ontwikkeld met als handelsmerk hun fenomenale vierstemmige zangpartijen. Venice treedt de komende periode op in tal van zalen in Nederland. Kijk voor alle data op hun website. http://www.venicetheband.com

 • wo
  06
  dec
  2017
  20:00Luxor - Arnhem

  De Amerikaanse singer-songwriter Jim White is een gerespecteerde naam in de hedendaagse alternatieve country- en rootsmuziekscene. Deze ‘The king of country noir’, zoals White ook wel wordt genoemd, maakt dromerige donkere muziek waarin country, gospel, folk, bluegrass en rock voorbij komen. Zijn muziek is verhalend en rauw en vertelt over de cultuur van het zuiden van de Verenigde Staten. White werkte voor zijn platen reeds samen met ronkende namen als Joe Henry, Bill Frisell. White brak in 2003 door met de over hem gemaakte roadmovie “Searching for the Wrong Eyed Jesus”. In de film wordt hij gevolgd op zijn tochten door de Southern States, waar hij muzikale kompanen ontmoet als 16 Horsepower, the Handsome Family en Johnny Dowd, die eveneens als White geïnspireerd zijn door de cultuur van het zuiden. Het optreden van Jim White in Luxor Live is een solo-optreden.

 • ma
  11
  dec
  2017
  21:00 uurMuziekgebouw - Eindhoven

  De stijl van Thad Beckman kan worden omschreven als Americana, blues en country met een flinke eigen twist. Vooral zijn gitaarspel wordt geprezen, met veel finger-picking en slide-werk is het de perfecte ondersteuning voor zijn rasperige stemgeluid. Zijn originele liedjes vertellen het verhaal van het leven in Amerika. Je kunt het horen in zijn stem, want hij heeft het beleefd; jarenlang touren bracht hem op de meest uiteenlopende plekken en hij schopte het zelfs tot The Late Show van David Letterman. Hij speelde al meerdere malen in Eindhoven; in Meneer Frits, Folkwoods en het Naked Song Festival. Beckman is een volbloed troubadour met een eigen stijl en een fikse dosis road credibility.

  www.muziekgebouweindhoven.nl

   

 • za
  16
  dec
  2017
  Het Zonnehuis - Amsterdam

  Afgelopen jaar verscheen het zesde album 'Wake Up And Dream' van Tom Van Laere, beter bekend als Admiral Freebee. De Belg beschouwt zijn nieuweling als een tweeluik met voorganger ‘The Great Scam’ en omschrijft het album als ‘groovend en ontroerend’. Daar is geen woord aan gelogen, want de singer-songwriter heeft opnieuw een parel afgeleverd. Op het podium blijft de excentrieke man garant staan voor intensieve en bijzondere optredens. En zo'n prachtlocatie als het Zonnehuis versterkt dat alleen maar. Admiral Freebee is op zaterdag 9 december zien in TivoliVredenburg in Utrecht.

  http://www.zonnehuis-amsterdam.nl

  http://www.tivolivredenburg.nl

  http://www.admiralfreebee.be

 • za
  16
  dec
  2017
  20:00Bitterzoet - Amsterdam

  Het folkduo Tangarine (tweeling Arnout en Sander Brinks) bracht al 2 platen uit, ‘Seek & Sigh’ en ‘Move On’. Hun derde plaat ‘There and Back’ werd opgenomen tijdens hun reis in Amerika met als eindstation Tuscon, Arizona. Hier werkten ze onder de hoede van producers John Covertino en Joey Burns (Calexico) die vervolgens ook de ritmesectie voor hun rekening namen. In Nederland was de band ook enige tijd te zien als vaste huisband van het televisieprogramma ‘De Wereld Draait Door’, seizoen 2013/2014. De gebroeders Brinks zijn tevens ambassadeurs van de Sugar Mountain concertreeks. Deze avond reizen de mannen met volledige band af naar Bitterzoet. Tangarine speelt de komende tijd in diverse zalen in Nederland. Voor alle tourdata zie: https://www.thisistangarine.com

 • za
  16
  dec
  2017
  20:30Patronaat - Haarlem

  "A melancholic Zakk Wylde jamming with My Morning Jacket". De uit Noorwegen afkomstige troubadour Torgeir Waldemar doet met zijn zwarte kleding, lang haar en baard denken aan een ruige hardrocker, maar met zijn akoestische, rootsy 70's-achtige folk nummers zal hij je doen verbazen. Vergelijkingen met Neil Young zijn al gemaakt. Op zijn laatste album, 'No Offending Borders' mixt hij gevoelige akoestische folk met gruizige rock. Op 14 december treedt hij ook nog op in cafe 't Rozenknopje in Eindhoven.

 • do
  21
  dec
  2017
  19:30Paard Van Troje - Den Haag

  Toen Michael Prins gekroond werd tot ‘Beste Singer-Songwriter van Nederland’ ging het snel. Er kwam een debuut album uit die in de top 10 van Beste Album top 100 terecht kwam en de bijbehorende tour was binnen no-time uitverkocht. Dit jaar komt alweer zijn 3e album uit, genaamd “It’s Murder, Guilty On Killing Sweet Emotion”. Voor alle tourdata, check zijn website: https://www.michael-prins.nl/

 • za
  30
  dec
  2017
  Ekko - Utrecht

  Net voor Oudejaarsavond terugblikken op het afgelopen jaar doet iedereen, maar Thijs Kuijken van I am Oak kijkt liever terug naar het jaar 2010. En wij eigenlijk ook. Succesplaat On Claws bestaat alweer ruim zeven jaar, maar is nog altijd niet verjaard. Met het uitkomen van die plaat werd I am Oak door de muziekjournalistiek direct gezien als de nieuwe belofte. Zo schreef OOR destijds: "Nederland heeft er een bijzonder innemend talent bij." Met de kennis van nu is het duidelijk dat het talent doorgegroeid is naar een vaste waarde in Nederland en ver daar buiten. 2017 sluiten we dus af met het ingetogen en prachtig gearrangeerde folkalbum On Claws, dat integraal gespeeld zal worden (exclusieve show!)

  http://www.ekko.nl

  www.iamoak.com