Concertagenda

 • ma
  30
  apr
  2018
  19:30 uurParadiso (kleine zaal) - Amsterdam

   

  LILLY HIATT

  Dat de muzikale appel niet ver van de boom valt bewijst zangeres Lilly Hiatt, dochter van Americana grootheid John Hiatt. In 2008 zong ze al mee op ‘Same Old Man’ van vader Hiatt. Lilly mixt haar rootsrock met een flinke scheut alternative rock en dat houdt in dat haar geluid af en toe behoorlijk hard en gruizig is. De jonge Hiatt telg groeide op in Nashville en kreeg de Amerikaanse rootsmuziek thuis met de paplepel ingegoten, echter laat ze zich ook inspireren door alt-rock en new wave. Op haar meest recente plaat, ‘Trinity Lane’, wordt Lilly begeleid door John Condit (leadgitaar), Robert Hudson (bas), Allen Jones (drums) en producer Michael Trent. Hiatt was, net als haar vader, niet vies van een stevige borrel.  In het titelnummer ‘Trinity Lane’ neemt zij daar afstand van getuige haar tekst “I get bored, so I wanna get drunk. I know how that goes so I ain’t gonna touch it”. Dat de jonge Hiatt haar ervaringen en gevoelens laat spreken in haar muziek blijkt overduidelijk uit nummers als ‘Rotterdam’ waar ze zingt over (verloren) liefde in deze stad, en ‘The Night David Bowie Died’, waar ze de dood van een van haar helden verwerkt. Lilly Hiatt staat op 28 april ook op het affiche van de Rhythm & Blues Night in de Oosterpoort in Groningen. Op 1 mei is het de beurt aan Nijmegen waar ze optreedt in Merleyn.

   

 • do
  03
  mei
  2018
  20:30 uurLuxor - Arnhem

  Het internationale folk collectief Folk Road Show is alles behalve een conventionele band. Bestaande uit Dominique Fricot (CAN), Benjamin James Caldwell (AUS), O.J. Caarls (NL), Nick Petrowich (CAN) and Pieter van Vliet (NL), hebben ze veelvuldig door Europa en Canada getourd sinds hun ontstaan in 2014. Met een sound die het midden houdt tussen folk/americana en indie-pop – de muziek doet denken aan een moderne Crosby, Stills, Nash & Young, The Band, of Fleet Foxes – kunnen de vijf grotere clubs veranderen in een intiem zaaltje, en een huiskamer doen groeien tot Carnegie Hall proporties. Ze hebben met Gold een geweldig album gemaakt. Volgens mij is deze (nog) niet op vinyl uit. De CD en de tourdames staan op de website van de Folk Road Show. Ga naar een van hun shows, want ze doen een hele reeks optredens in Nederland dit voorjaar. Deze band verdient meer bekendheid!!

 • vr
  04
  mei
  2018
  20:30 uurSugarfactory - Amsterdam

  Als Lucy Dacus begint met zingen voelt het meteen alsof je haar al jaren kent. In de eerste plaats vanwege haar charmante en boterzachte stem, maar met name door haar intieme teksten vol scherpe observaties en bekentenissen. De sound van de Amerikaanse zangeres en songwriter krijgt nog meer karakter door de aanvulling van stevig gitaarwerk en tientallen speelse hooks die zicht dagenlang in je frontale kwabben nestelen. In 2018 komt ze naar Sugarfactory voor haar eerste en tevens enige Nederlandse clubshow met ook nog eens een nieuw album, Historian, op zak!

  Sugarfactory

 • zo
  06
  mei
  2018
  20:30 uurSugarfactory - Amsterdam

  Beschouwend schrijven en het afleveren met ongebreidelde passie: deze werkwijze definieert Langhorne Slim als songwriter. Zijn moderne benadering van folk met invloeden van bluegrass en country heeft al voor tientallen wonderschone liedjes gezorgd. Op zijn zesde studioalbum Lost At Last Vol. 1 herinterpreteert hij de sound van zijn eerdere albums en toont hij zijn luisteraars de schoonheid van de wereld waarin we leven. Het maakt het repertoire van Langhorne Slim nog indrukwekkender dan het al was. Langhorne Slim staat op 5 mei ook nog op het Here Comes The Summer festival op Vlieland en een dag eerder, 4 mei, staan ze op het podium in het Penninkhuis in Deventer.

  Sugarfactory

 • wo
  09
  mei
  2018
  19:30 uurParadiso Noord - Amsterdam

  Sara Watkins (viool), Sarah Jarosz (banjo, mandoline en gitaar) en Aoife O’Donovan (gitaar) hebben allemaal al hun sporen verdiend met een solo-carrière (inclusief Grammy’s) binnen het genre waar folk, bluegrass, jazz, wereld- en kamermuziek samenkomen. Een spontane performance in 2014 in het Sheridan Opera House in Telluride, Colorado bracht de dames bij elkaar. De formatie was meteen een feit en het jaar daarna tourde de dames al onder de naam ‘I’m With Her’. Zowel instrumentaal als vocaal sluiten de dames naadloos op elkaar aan en zorgt de onderlinge chemie voor een perfecte balans binnen de songs. De New York times maakte al een vergelijking met de Everly Brothers. Het debuutalbum ‘See You Around’ is opgenomen in het Engelse Bath en zal in februari 2018 gereleased worden.

  Paradiso

 • do
  10
  mei
  2018
  19:30 uurParadiso (kleine zaal) - Amsterdam
  Onthoud de naam Durand Jones & The Indications. Als James Brown en Otis Redding een liefdesbaby hadden, was deze de frontman van Durand Jones & The Indications. De band rond de zanger met retro soulstem bracht hun naamloze debuutalbum uit in 2016. Een album dat erg goed werd ontvangen. Dit jaar komt de plaat opnieuw uit in deluxe-editie en gaat het vijftal uit Louisiana nog harder touren dan ooit. Vanaf SXSW in Austin tot The Great Escape in Brighton is de band on the road, om ook voor het eerst ooit zich te presenteren aan het Nederlandse publiek.

   

 • za
  12
  mei
  2018
  20:00 uurZiggo Dome - Amsterdam

  Beth Hart staat op 12 mei in de Ziggo Dome. De devote emotie van de gospel, de rauwe energie van de rock, de bekentenisneigingen van de betere singer-songwriter: Beth Hart heeft het allemaal. Met ‘LA Song’ scoorde ze  een knoepert van een hit, die haar zelfs in de veelbekeken talkshows van Jay Leno en David Letterman bracht. En dat voor een artieste die de duistere kanten van haar persoonlijkheid niet schuwt, maar juist durft te exploreren. De resultaten van die spirituele zoektochten leveren uitzonderlijk aangrijpende muziek op. De albums van Beth Hart zijn te bestellen bij Ray Records.

  Met haar rauwe stemgeluid en oprechte nummers maakt de Amerikaanse al meer dan 20 jaar muziek met invloeden vanuit de soul, blues, rock en jazz. Haar muziek komt uit pure emotie en haar optredens zijn vol passie. Tijdens haar carrière werkte ze samen met grote artiesten als Jeff Beck, Joe Bonamassa, Slash en Buddy Guy. Volgens Blues Magazine is Beth Hart "de ultieme vrouwelijke rockstar"

 • do
  17
  mei
  2018
  19:00Paradiso - Amsterdam

  Na het spelen van honderden huiskamerconcerten om zijn podiumangst te overwinnen, bracht Dotan in 2014 zijn langverwachte debuut ‘7 Layers’ uit. Direct groeide de singer-songwriter, met dank aan hitsingles als ‘Home’ en ‘Hungry’, uit tot een van de graagst geziene gasten op de Nederlandse en Europese podia, met als absolute climax het uitverkochte concert in Ziggo Dome eind 2015.

  Daarna ging Dotan op tour in Noord-Amerika met de legendarische Ben Folds en hield hij zich veel bezig met een podium bieden aan talentvolle singer-songwriters bij zijn 7 Layers Sessions en Festival. Op muzikaal vlak trok Dotan zich terug in zijn woonkamer voor het opnemen van nieuwe muziek. Single ‘Bones’ laat de nieuwe, uitgeklede aanpak horen waarmee de artiest teruggaat naar de basis. In Paradiso speelt hij met zijn volledige band.

  Voorprogramma: Lucy RoseDotal

  http://www.paradiso.nl

  http://www.dotanmusic.com

   

   

 • vr
  18
  mei
  2018
  19:30 uurParadiso Noord - Amsterdam

  Matthew and the Atlas is het geesteskind van de begenadigde singer-songwriter Matthew Hagerty die krachtige, soulvolle folk maakt met een typisch Brits poprandje, waar eerder Mumford & Sons mee doorbrak. De kracht van de muziek van Hagerty - gezegend met een diepe, rauwe stem - zit hem vooral in de originele en knappe arrangementen waar de opbouw van de liedjes onmiskenbaar de belangrijkste troef is: vaak klein beginnend met slechts een akoestische gitaar, en uitmondend in een groots, harmonieus slot. Matthew and the Atlas was tevens de eerste artiest die werd getekend op het onafhankelijke label Communion, het label van onder andere Bear’s Den. Sterker nog, Matthew’s muziek was de reden om het label op te richten. Op debuutplaat ‘Other Rivers’ (2014) ging Hagerty op zoek naar de grenzen van zijn muziek door de soulvolle folk te verrijken met synths en electronica. Een actie die hem schaarde in het muzikale straatje van Bon Iver. In 2016 verscheen de ijzersterke LP Temple. Inmiddels is hij toe aan haar nieuwe EP ‘Palace’ die in november 2017 verscheen. Tijdens deze show zal de volledige band aanwezig zijn.

  Paradiso

 • di
  22
  mei
  2018
  19:30Paradiso - Amsterdam

  Tom Russell is een ware alleskunner. De Amerikaan schildert, schrijft en is boven alles een echte liedjessmid. Zijn goudeerlijke Americana en folk hoor je op vijf prachtige albums die Russell door de jaren heen maakte. Zijn nummers werden ook opgenomen door artiesten als Johnny Cash, Doug Sahm, Nanci Griffith en vele anderen. Zelf kende hij veel succes met de nummers 'Tonight We Ride' en 'The Man From God Knows Where'. In 2015 werd hij onderscheiden met de prestigieuze ASCAP Deems Taylor Award voor zijn excellentie in muziekjournalistiek. De poëet Lawrence Ferlinghetti omschreef Tom als volgt: "He is Johnny Cash, Jim Harrison and Charles Bukowski rolled into one. I feel a great affinity with Tom Russell's songs, for he is writing out of the wounded heart of America."

 • wo
  23
  mei
  2018
  19:30Oosterpoort - Groningen
 • do
  24
  mei
  2018
  19:00Vredenburg - Utrecht
 • vr
  25
  mei
  2018
  19:45 uurMaassilo - Rotterdam

  De Engelse singer-songwriter Nick Mulvey maakt bezwerende liedjes waarin echo’s doorklinken van Nick Drake, Jose Gonzalez en Ben Howard.

  Mede door zijn verleden als steeldrummer – hij speelde de hang in de minimalistische jazzband The Portico Quartet – focust Mulvey zich vooral op meeslepende ritmes in zijn muziek. Daarnaast heeft hij een muziekopleiding gevolgd in Cuba. Niet geheel toevallig hoor je op zijn debuutalbum ‘First Mind’ Afrikaanse, Spaanse en Cubaanse invloeden terug. Zijn album vol catchy folksongs werd lovend ontvangen en bevat de online hit ‘Fever To The Form’, maar live weet hij nog meer indruk te maken. Tegenwoordig houdt hij het bij zang en gitaar, al is een meeslepend ritme nog steeds essentieel in zijn muziek. In september verscheen zijn tweede album ‘Wake Up Now‘ waarop hij zijn eigen melancholische en toch swingende geluid nog verder heeft verfijnd. Dit album is tevens op deze site te bestellen. Nick Mulvey staat een dag later, de 26e, in Doornroosje in Nijmegen. 27 Mei staat hij in Paradiso, Amsterdam.

  www.nickmulvey.com

  www.doornroosje.nl

  www.maassilo.com

  http://www.paradiso.nl

 • vr
  25
  mei
  2018
  20:00Luxor - Arnhem
 • wo
  30
  mei
  2018
  19:30 uurParadiso - Amsterdam

  Noem het geen reünie, de terugkeer van Johan. Een nieuw begin, dat is het. Maar welbeschouwd pakt de band van Jacob de Greeuw de draad op waar ze ‘m in 2009 lieten vallen. De wederopstanding van JHN gaat vergezeld van een klassiek nieuw album én een gereviseerde band die popelt om d’r op te klappen. ‘Pull up’ heet de plaat die medio april verschijnt en waarvan ‘About Time’ de voorbode vormt.Het is niet voor het eerst dat JHN een doorstart maakt. De aard van het beestje dat Jacob de Greeuw heet wil dat eens in de zoveel tijd het genie uit Hoorn zich losmaakt van dat wat hem bindt. Door de jaren gingen tal van kompanen huns weegs. En scheiden doet lijden. Goddank weet De Greeuw zijn leed te vertalen in tijdloze, unieke popmuziek die deel uitmaakt van de canon van de Nederrock. Anno 2018, tweeëntwintig jaar na het verschijnen van het titelloze debuut, past ‘Pull Up’, net als de vier eerdere JHN-albums, in die canon. Het is ‘vintage’ JHN. Met dank aan de Greeuw uiteraard maar evengoed aan bassist Diets Dijkstra, slagwerker Jeroen Kleijn, de nieuwe gitarist Robin Berlijn én producer Frans Hagenaars. ‘Pull Up’ verschijnt op vrijdag 13 april op lp, cd en digitaal. Johan staat dit voorjaar ook  in de Oosterpoort in Groningen en Doornroosje in Nijmegen. Ze staan ook nog op de volgende festivals: Motel Mozaique (Momo festival) in Rotterdam, Douwpop in Hellendoorn, Vestrock in Hulst, Best Kept Secret in Hilvarenbeek, Nirwana Tuinfeest in Lierop, Welcome to the Village in Leeuwarden en Here Comes the Summer op Vlieland.

   

 • wo
  30
  mei
  2018
  19:30 uurNieuwe Nor - Heerlen

  De Amerikaanse troubadour en entertainer Pokey LaFarge, bijnaam de 'King of Midwestern swing', is geboren met een oude ziel. Samen met zijn fenomenale band brengt hij stijlen als ragtime, swing, bluegrass en country, samen ook wel tot ‘Riverboat Swing’ gedoopt, tot leven alsof hij deze stromingen zelf allemaal verzonnen heeft. Een optreden van LaFarge heeft dan ook de sfeer van een tocht op een riverboat op de Mississippi in de jaren twintig of dertig van de vorige eeuw. Blues, folk, country, gipsy, swing, bluegrass,... De muziek van Pokey LaFarge klinkt alsof hij al decennia lang rondzwerft aan de oevers van de Mississippi, spelend op zijn banjo. De Americana is met de paplepel ingegoten en de snaarinstrumenten zitten met secondenlijm aan zijn vingers geplakt. Pokey LaFarge deelde het podium met Jack White, The Raconteurs, Wanda Jackson, Old Crow Medicine Show en Carolina Chocolate Drops. Vorig jaar bracht Pokey LaFarge zijn nieuwe album uit. 'Manic Revelations' is zijn meest politiek beladen plaat tot dusver. Dat Pokey LaFarge van Nederland houdt is nu wel duidelijk. Na een aantal zeer goed ontvangen shows in het begin van dit jaar komt hij in de lente weer terug. Naast dit optreden in de Nieuwe Nor in Heerlen staat hij een dag later, 31 mei, in het Burgerweeshuis in Deventer en op 4 juni in het Paard van Troje in Den Haag

 • do
  31
  mei
  2018
  20:00TivoliVredenburg - Utrecht

  De Amerikaans-Canadese zangeres Whitney Rose maakt goed in het gehoor liggende country met popinvloeden, geïnspireerd door grootheden als Hank Williams, Tammy Wynette en Dolly Parton. Het succes kwam voor Rose met haar tweede album Heartbreaker Of The Year (2015), dat werd geproduceerd door Mavericks-frontman Raul Malo. Rose woont tegenwoordig in Austin, Texas en dat bevalt haar zo goed dat ze begin 2017 een muzikale liefdesverklaring aan die stad uitbracht, de ep South Texas Suite. Op 6 oktober verscheen haar laatste album Rule 62, wederom geproduceerd door Raul Malo en verkrijgbaar bij Ray Records. Whitney Rose staat op diverse podia in Nederland.

  10 mei in Mijl op Zeven in Ospel

  13 mei in Iduna in Drachten

  30 mei in N2 Jazzclub in Zutphen

   

   

 • za
  09
  jun
  2018
  19:30 uurParadiso Noord - Amsterdam

  The Handsome Family is een songwriter duo uit Amerika dat al meer dan twintig jaar samen muziek maakt. We kennen ze o.a. van de titelsong van seizoen 1 van True Detective, ‘Far From Any Road’ welke inmiddels meer dan 50 miljoen keer gestreamd is. Brett en Rennie Sparks vormden het duo in hetzelfde jaar dat zij elkaar het ja-woord gaven. De rollen werden verdeeld: Brett maakt de muziek en Rennie schrijft de teksten. En dat werkt uitstekend: intense, helder beschrijvende teksten worden aangevuld door opbeurende muzikale voorstellingen en af en toe een psychedelische uitspatting. Artiesten als Andrew Bird en Amanda Palmer coverden al songs van de band, en ook Bruce Springsteen en Ringo Starr mogen ze rekenen tot hun fans. Sinds het debuut ‘Odessa’(1995) heeft de band maar liefst 11 albums uitgebracht waarvan het laatste wapenfeit ‘Unseen’ is. Romantische smacht, mysterie en hints naar de schoonheid der natuur: The Handsome Family brengt zoveel mogelijk elementen samen in kleine countryfolkliedjes.

  Paradiso

 • za
  09
  jun
  2018
  19:30Paard Van Troje - Den Haag

  Met die miljoen bands die zich in Texas bevinden, moet je toch wel iets bijzonders doen om je te onderscheiden. Band Of Heathens doet dat. Het is ondertussen al weer een aantal jaar geleden dat we iets hebben gehoord van de Americana-groep, dat barst van de getalenteerde songwriters en maar liefst drie(!) frontmannen heeft, maar gelukkig brengt een nieuw album genaamd ‘Duende’ ze weer richting de (Haagse) planken. Het vijfde album inmiddels brengt een verfrissende mix van high energy rockers met Keith Richards-Chuck Berry gitaren, Oklahoma boogie a la J.J. Cale en Grateful Dead, en harmonische samenzang die zo uit het britpop-tijdperk lijkt te komen. Dat maakt van Band Of Heathens nu typisch zo’n fijne band die uitermate geschikt is voor liefhebbers van southernrock, swampblues en flinke portie rhythm ’n blues.

 • wo
  13
  jun
  2018
  19:00 uurTivoliVredenburg - Utrecht

  Het succesverhaal van de Amerikaanse singer-songwriter Rodriguez is even ongelooflijk als hartverwarmend. Begin jaren zeventig lijkt zijn carrière van de grond te komen, maar na twee slecht verkochte albums houdt hij ermee op. Pas eind jaren negentig komt hij er via een website achter dat zijn muziek razend populair is in Zuid-Afrika. Uitverkochte tournees in dat land volgen en na de documentaire Searching For Sugar Man (2012) heeft ook de rest van de wereld, inclusief zijn thuisland, hem in het vizier. Zijn nummers, ergens op het snijvlak van Bob Dylan en Cat Stevens, zijn ook anno 2018 nog relevant! Rodriguez staat dit jaar ook op het Best Kept Secret festival in Hilvarenbeek.

 • di
  19
  jun
  2018
  19:15 uurTivoliVredenburg - Utrecht

  De Amerikaanse singer-songwriter John Moreland maakt rauwe, eerlijke americana in de stijl van Steve Earle en Townes van Zandt, maar met zijn rasperige stemgeluid klinkt hij soms ook als Tom Waits of Bruce Springsteen tijdens diens Nebraska-periode. Lange tijd was hij bubbling under in het volle singer-songwritercircuit, maar een optreden in de talkshow van Stephen Colbert en het gebruik van drie van zijn nummers in de serie Sons Of Anarchy hebben hem in de spotlights geplaatst – precies de plek waar deze letterlijk en figuurlijke grote man thuishoort. Vorig jaar bracht hij ons de donkere maar schitterende countryfolk plaat ‘High On Tulsa Heat’, de opvolger daarvan, zijn zevende album Big Bad Luv, zag onlangs al het licht.

  John Moreland

  TivoliVredenburg

 • do
  21
  jun
  2018
  19:15 uurTivoliVredenburg - Utrecht

  De Amerikaanse singer-songwriter Jason Isbell heeft de laatste tien jaar een bloeiende solocarrière opgebouwd met zijn solide mix van countryrock, americana en roots. Niet alleen muzikaal staat Isbell aan de top van het genre, ook tekstueel levert hij continu hoogstaand werk af – weinigen weten zoveel emotie in zo weinig regels te stoppen. Isbell heeft overigens het vak geleerd bij Drive-By Truckers, de countryrockband die hem van 2001 tot 2007 onder hun hoede nam. In 2017 verscheen zijn zesde album The Nashville Sound, waarvan vooral If We Were Vampires een fraai staaltje van zijn kunnen is!

 • do
  28
  jun
  2018
  19:45 uurTivoliVredenburg - Utrecht

  Iron & Wine is een van de weinige artiesten die een hele zaal om zijn vinger kan winden met fluisterstille liedjes. De Amerikaanse singer-songwriter debuteerde in 2002 met The Creek Drank The Cradle, en meteen was duidelijk dat hier een talent was opgestaan van het niveau Elliot Smith of Will Oldham. Inmiddels is Iron & Wine een gerijpte artiest die tot de top van de indiefolk behoort. Op zijn laatste album Beast Epic (2017) keert hij terug naar zijn oude label (Sub Pop) en zijn oude sound: akoestisch, met omfloerste zang en spaarzame maar o-zo-doeltreffende arrangementen!

 • wo
  04
  jul
  2018
  19:00 uur013 - Tilburg

  Seasick Steve wordt getypeerd als een buitengewone artiest sinds hij bekend werd bij het grote publiek met zijn ongelooflijk rauwe, krachtige emotionele uitvoeringen op tv. Het zijn ook die verbazingwekkende en meeslepende live-shows waar Seasick Steve en zijn drummer Dan Magnusson het beste tot hun recht komen. De release van zijn laatste album Keepin The Horse Between Me And The Ground in 2016 mondde uit in een optreden in de iconische SSE Arena, Wembley in Londen. Het album werd het vijfde opeenvolgende Top 10-album van Steve in het Verenigd Koninkrijk.

   

 • za
  07
  jul
  2018
  18:30 uurAFAS Live - Amsterdam

  De aankondiging van dit concert in AFAS Live, dat deel uitmaakt van zijn Europese tournee, volgt op de release van het nieuwe nummer 'A Boat To An Island On The Wall', dat 4 april in première ging op BBC Radio1. De single is afkomstig van Ben Howard’s langverwachte derde studioalbum Noonday Dream dat op 1 juni zal verschijnen. Daarnaast is het zijn eerste nieuwe solo werk sinds het najaar van 2014. Toen bracht hij het succesvolle album 'I Forget Where We Were' uit. De opvolger van debuutalbum Every Kingdom. Deze plaat, met daarop de hitsingle 'Keep Your Head Up' betekende de grote doorbraak voor Howard in 2011 en werd in Nederland bekroond met een platina award. Toch heeft Ben Howard in de afgelopen jaren niet stilgezeten. In 2017 bracht hij samen met zijn vaste begeleidingsband onder de naam A Blaze Of Feather nieuwe muziek uit en volgde er zelfs een album. Het project bestaat uit dezelfde bandleden, maar met een deels wisselende bezetting. Zo plaatste Howard zichzelf hiervoor wat meer op de achtergrond met enkel een gitaar in zijn handen.

 • do
  12
  jul
  2018
  20:30Paradiso (grote zaal) - Amsterdam

  Het was 1989 toen John Hiatt in Nederland doorbrak met de wereldhit ‘Have a little faith in me’. Inmiddels staat zijn naam in beton gegoten als één van de grootste blues- en americana singer-songwriters ter wereld. John Hiatt ontving awards en onderscheidingen en werd in 2014 voor zijn album ‘Terms Of My Surrender’ nog twee keer genomineerd voor een Grammy Award. Zijn werk als songsmid liegt er niet om: Bob Dylan, Eric Clapton, BB King, Bonnie Raitt en Iggy Pop zijn maar een aantal van de artiesten die nummers van John Hiatt hebben gecoverd. Inmiddels is Hiatt al veertig jaar een begrip en is hij toe aan zijn 22e studio album, ‘Terms of My Surrender’. Maar een overgave is het zeker niet. Op zaterdag 14 juli staat John Hiatt samen met the Goners op Bospop in Weert.

  Paradiso

  John Hiatt

 • zo
  22
  jul
  2018
  onbekendWelcome to the Village - Leeuwarden

  Luke Sital-Singh Staat dit jaar op het Welcome to the Village festival in Leeuwarden, die ondanks de weinige Americana-achtige bands een heel mooi programma heeft. Luke Sital-Singh vergaarde bekendheid door het 7 Layers Project van Dotan, maar werd in 2014 al opgenomen in de prestigieuze BBC Sound of… lijst. Daar stond hij stemband aan stemband naast bijvoorbeeld Sam Smith, Chance the Rapper en George Ezra, die je alledrie natuurlijk kent. Een grote belofte dus, met een ingetogen prachtstem en subtiele liedjes om bij weg te dromen. Ons luisteradvies: met open mond en dichte ogen volledig opgaan in Luke’s droomwereld. Laat hem zijn hart uitstorten en sluit hem in de jouwe.

 • do
  13
  sep
  2018
  20:15 uurLantaarnVenster - Rotterdam

  Enkele jaren geleden maakten de twee LantarenVenster-concerten van The Wood Brothers een verpletterende indruk en nu komen ze weer. broers Chris en Oliver Wood, sinds een aantal jaren aangevuld met multi-instrumentalist Jano Rix, brengen sinds 2006 onvervalste americana onder de naam The Wood Brothers. Daarvoor waren ze individueel actief – Chris als oprichter van Medeski Martin & Wood en Oliver als gitarist bij Tinsley Ellis. Het onstuimige trio slaagt erin om folk, blues, jazz en country te versmelten tot eigenzinnige en zeer melodieuze nummers. De onmiskenbare muzikale chemie tussen de Woods en Rix levert uitermate spannend muzikaal vuurwerk op. Jano’s additionele harmonieën completeren de vocalen en ook muzikaal zorgt hij voor een frisse wind. Driestemmig vocale harmonieën, op jazz en blues geïnspireerde contrabas-impulsen, een slide-gitaar, sublieme percussie en zeer sterke composities. Een dag eerder, 12 september, staan ze in Paradiso, Amsterdam.

 • vr
  21
  sep
  2018
  17:30Mezz - Breda

  Barrelhouse weet maar liefst decennia lang blues’ en rootsmuziekliefhebbers helemaal in te pakken. Na 40 jaar club optredens, festivals, twee tournees en voorprogramma’s heeft Barrelhouse nog steeds dezelfde energie intimiteit en vitaliteit als bij hun eerste optreden. Barrelhouse werd in 1974 opgericht en vierde vorig jaar zijn veertigjarig bestaan. Een jaar daarop werd de band versterkt met zangeres Tineke Schoemaker. Daardoor werd de groep meteen een gewilde live-act. Almost There, het laatste album van Barrelhouse, is in september 2016 uitgekomen. Met dit album hebben zij de Edison Jazzism publieksprijs weten binnen te slepen!

 • wo
  26
  sep
  2018
  19:45 uurTivoliVredenburg - Utrecht

  De Amerikaanse bluesman Robert Cray is inmiddels 64 jaar, maar hij lijkt eeuwig jong te blijven. Cray is al actief sinds midden jaren zeventig en scoorde in de eighties drie grote hits: Smoking Gun, Right Next Door (Because Of Me) en Don’t Be Afraid Of The Dark. Dat hij zo makkelijk de Top-40 vond is niet zo vreemd – de blues van Cray is altijd toegankelijk geweest, zonder dat hij afbreuk deed aan de oerkracht van het genre. Op zijn meest recente plaat Robert Cray & Hi Rhythm (2017) werkt hij samen met de legendarische Hi Rhythm-band. Het resultaat: spetterende soul, rock en natuurlijk blues!

  TivoliVreedenburg

 • vr
  28
  sep
  2018
  20:00 uurSugarfactory - Amsterdam

  De Amerikaanse indierockband Okkervil River bestaat twintig jaar. In die tijd heeft de groep onder leiding van Will Sheff nooit lang stilgezeten: eens in de zoveel jaar werd consequent een album uitgebracht, waardoor de teller nu een mooie acht aanwijst. Anno 2018 is het tijd voor de negende, genaamd In the Rainbow Rain. Op de eerste single Famous Tracheotomies is een meer elektronische en speelse benadering te horen, een aangename extensie van de gitaargedreven folksound van voorheen. Volgens de frontman was dit precies de bedoeling: “it was a happy sound, because I was happier than I’d been in years. I decided to keep going in that direction". Deze avond staan ze in de Sugarfactory. Een dag later, op 29 september staan ze in Rotown, Rotterdam.

 • zo
  07
  okt
  2018
  19:00TivoliVredenburg - Utrecht

  De Zweeds-Argentijnse singer-songwriter José González werd een jaar of twaalf geleden in één klap wereldberoemd toen zijn nummer Heartbeats werd gebruikt in een reclame met tweehonderdvijftigduizend stuiterballen. González’ inspiratiebronnen zijn duidelijk hoorbaar in zijn muziek: de verstilde Engelse folk van eind jaren zestig, met Nick Drake als vaandeldrager. Bij dit 360º graden concert wordt hij begeleid door het twintigkoppige klassieke orkest The String Theory. Een verrassende ontmoeting van klassiek en pop!

  http://www.tivolivredenburg.nl

  http://jose-gonzalez.com

 • ma
  08
  okt
  2018
  Carré - Amsterdam

  Gitarist en zanger Ry Cooder gaat na bijna tien jaar weer op tour door Amerika, Canada en Europa en komt eindelijk naar Nederland. Zijn legendarische optreden met de Buena Vista Social Club in 2008 en zijn laatste concert in 2009, beiden in Carré, krijgen nu een vervolg. Cooder wordt op het podium begeleid door multi-instrumentalist Robert Francis, saxofonist Sam Gendel, het geroemde vocale trio The Hamiltones en zoon en drummer Joachim Cooder. Zijn zoon zal bovendien het concert in Amsterdam openen. Een dag later, op 9 oktober staat een 2e concert van Ry Cooder in Carré gepland. De concertreeks gaat gepaard met zijn nieuwe album The Prodigal Son.

 • wo
  10
  okt
  2018
  20:00 uurOosterpoort - Groningen

  In 1971 brak Don McLean door met het nummer American Pie. Deze nummer één hit wordt alom gezien als een van de meest belangrijke nummers van de 20e eeuw. McLean haalde na zijn grote doorbraak nogmaals de hitlijsten met het nummer Vincent, een eerbetoon aan Vincent van Gogh, en de singles Crying, Castles In The Air en Since I Don’t Have You. De impact van Don McLean is echter niet alleen te zien in de grote hoeveelheid hitnummers die hij heeft geschreven. De singer-songwriter heeft ook een immense invloed gehad op anderen in de muziekindustrie. Zo hebben onder andere Madonna, Fred Astaire en Elvis Presley een eerbetoon gebracht aan de singer-songwriter, door een van zijn platen te coveren. Ook diende zijn muziek als grote inspiratie voor nummers als ‘I Wish I Could Yodel’ van Johnny Cash en ‘Killing Me Softly’ van Roberta Flack. Zijn succes zorgde ervoor dat hij in 2004 werd opgenomen in de “Song Writers Hall of Fame” in New York. Don McLean staat in de grote zaal van de Oosterpoort. Op 13 oktober staat Don McLean ook in TivoliVredenburg in Utrecht.

 • zo
  14
  okt
  2018
  19:00 uurParadiso (grote zaal) - Amsterdam

  Ingetogen, fragiel en sfeervol: William Fitzsimmons is een multi-instrumentalist met een fluisterstem en een opleiding in de geestelijke gezondheidszorg. Het verhaal van Fitzsimmons is een niet alledaags verhaal. Zijn beide ouders zijn blind en daarom verliep thuis alles via non-visuele communicatie. Het huis stond vol instrumenten, zijn vader bouwde zijn eigen kerkorgel en zijn moeder liet hem kennismaken met de muziek van Bob Dylan, Joni Mitchell en James Taylor. Hij bespeelde van jongs af aan vele instrumenten, begon zelf muziek te schrijven en nam zijn eerste twee albums 'Until When We Are Ghosts' (2005) en 'Goodnight' (2006) helemaal zelf op. Ondanks dat elke release een persoonlijk verhaal bevat, is het (mini-)album 'Pittsburgh' uit 2015 volgens Fitzsimmons zelf zijn meest persoonlijke ooit, en gaat onder meer over zijn oma die opgroeide in die Amerikaanse stad. Een topavond voor liefhebbers van artiesten als Sufjan Stevens, Brett Dennen, Alexi Murdoch, Amos Lee, José González en Iron & Wine. Op dezelfde avond staat Joshua Radin op hetzelfde podium in Paradiso.

   

 • do
  01
  nov
  2018
  19:30 uurParadiso (grote zaal) - Amsterdam

  Kurt Vile is die langharige 'dude' die over zijn gitaar hangt en in opperste concentratie de meest sierlijke gitaarsolo’s op het publiek afvuurt. In de loop der haren heeft hij een behoorlijke status opgebouwd met zijn dromerige en psychedelische slaapkamerpop. Zes solo-albums heeft hij al geproduceerd, waaronder doorbraakplaat 'Smoke Ring For My Halo' (2011) en de nieuwste 'b'lieve i'm goin down..' (2015). Vorig jaar bundelde hij zijn krachten met Courtney Barnett en maakten ze samen het album 'Lotta Sea Lice'. In 2018 focussen beide artiesten zich weer op het solomateriaal en laat Vile zich op het podium weer versterken door zijn toegewijde band The Violators.

 • zo
  04
  nov
  2018
  19:30 uurParadiso Noord - Amsterdam

  Trampled By Turtles knipoogt naar de traditionele bluegrass. Ze komen uit Duluth (stad van Low en Bob Dylan) en zijn een gevierde band op feesten en festivals met zo’n 150 optredens per jaar. Maar Trampled By Turtles is net zo goed succesvol als ze optreden met Low, Cracker, Camper Van Beethoven of Pedro The Lion. Interessante folkelementen maken de band ongewoon, speels en authentiek. De nummers variëren van “angst-ridden barn-burners” naar alles aan de rand van de punkrock. Plus zoete, lome, langzame country. Naast de grote bluegrass en folk festivals is Trampled by Turtles ook al opgedoken op grote festivals als Coachella, Bumbershoot, Lollapalooza. Naar aanleiding van deze ervaring besloot de band een live album op te nemen genaamd ‘Live at First Avenue’ (2013.). Na het ietwat donkere studioalbum ‘Wild Animals’ staat het nieuwe album ‘Life On The Open Road’ klaar om in mei dit jaar te verschijnen.

  Paradiso

 • do
  15
  nov
  2018
  19:00 uurParadiso (grote zaal) - Amsterdam

  Het uit Portland, Oregon, afkomstige indie-popgezelschap The Decemberists komt terug naar Paradiso. The Decemberists werd in 2001 door frontman Colin Meloy opgericht. De doorbraak kwam met de plaat ‘The King Is Dead’ en op 16 maart 2018 komt alweer het achtste studioalbum ‘I'll be Your Girl’ uit. Voor dit album liet de band zich inspireren door bands als Roxy Music en New Order. Daarmee stappen ze af van het vertrouwde, namelijk op elegante wijze Britse folk uit de jaren zestig met Amerikaanse alternatieve rock combineren. De teksten blijven literair. De Amerikanen zijn echte verhalenvertellers die zich laten inspireren door oude Ierse gedichten of keltische melodieën. Een dag eerder, op 14 november staan The Decemberists in de grote zaal in TivoliVredenburg in Utrecht.