Jazeker, mooi festivalnieuws. We beginnen met de Rhythm & Blues Night die op 28 april, vanaf 16 uur, in de Groningse Oosterpoort georganiseerd gaat worden. Als eerste namen hebben zij bekend gemaakt: T
he Blasters, Barrence Whitfield, Lilly Hiatt, Laurence Jones, The Ian Siegal Band
en The Yawpers.
Het weekend van 6 tot en met 8 april hoef je je ook niet te vervelen. We beginnen op vrijdag 6 april in Haarlem, waarin het Patronaat het Roots Of Heaven-festival zal plaatsvinden. Bevestigd daarvoor zijn Blitzen Trapper, Baptiste W. Hamon en het Belgische Douglas Firs. Er volgen nog andere namen. Kaarten zijn nu voor minder dan 20 euro verkrijgbaar via de site van het Patronaat.
Op 7 april moet je in Hengelo zijn. Daar wordt alweer voor de vijfde keer het Heartland festival georganiseerd. The Secret Sisters, The Yawpers, Tim Knol, Tangarine, Baptiste W. Hamon, Kitchenette en The Riverhoppers zijn er van de partij. Kaarten a € 25 zijn verkrijgbaar bij Metropool.
Om het af te maken reis je op zondag 8 april door naar Grenswerk in Venlo. Daar begint het Down By The River festival ook een mooie traditie te worden. Ditmaal met optredens van Blitzen Trapper, Deep Dark Woods, The Yawpers en Jay-Roon. En nog anderen die later bekend gemaakt zullen worden. Kaarten zijn voor €23,50 te koop op de site van Grenswerk.
Maar eerder al, namelijk op 4 februari kun je tijdens Americana Rising, dat in de Vorstin in Hilversum plaatsvindt terecht bij optredens van Mandolin Orange, The Dead Tongues, Folk Road Show, Judy Blank, Hans Hanneman en Jick Mundo & the Amazing Laserbeams. Toegang €15, te verkrijgen via De Vorstin.
Aanstaande maandag (29 jan) tenslotte moet je in Paradiso zijn, waar tijdens Sugar Mountain Presents genoten kan worden van Colter Wall, Corb Lund, SUSTO, Dig Deeper en Local Honeys. Tickets via Sugar Mountain.